Tekniskt produktansvarig

Om företaget

 
Flodins Filter utvecklar, producerar och säljer luftfilter i mindre format med höga krav på prestanda och kvalitetssäkring, när kravet på ren luft är av avgörande betydelse. Det är originaldelar som skyddar människor och maskiner, avsedda bl.a. för respiratorer, professionell städutrustning, kupéventilation och motorer. Våra kunder är bl.a. Maquet Critical Care Getinge Group, Teleflex Medical, Nilfisk Group, Volvo Construction Equipment, Volvo Trucks och Volvo Car Corporation. Företaget är kvalitetscertifierat enligt ISO 9001, ISO 13485 för medicinsk industri, ISO 14001 med avseende på miljö och IATF 16949 för fordonsindustri. Vi finns i Lysekil, är 25 årsanställda och omsätter ca 45 MSEK.
För mer information se www.flodinsfilter.se.

Om tjänsten

 
På grund av kommande pensionsavgång söker vi nu en Tekniskt Produktansvarig.

Som Produktansvarig har du ansvaret för att säkerställa produktutveckling på befintliga produkter, samt utveckling av nya produkter. Med djup kunskap om filterstandarder och provmetoder kommer du att vara företagets specialist inom vårt produktutbud. Som företagets specialist är du en nyckelperson både när det gäller externa kontakter, som kunder och leverantörer, såväl som interna kontakter, som produktion och inköp.

Du förväntas kunna omsätta kundernas behov av filterlösningar, till förslag och specificerade lösningar, baserat på din tekniska kompetens och kunskap inom tex filtermaterial, olika kvalitetsstandarder, beräkningar mm. Du kommer också ansvara för teknisk support till kunderna, och för att teknisk dokumentation och konstruktionsunderlag är korrekt.

Du rapporterar till VD och har ett nära samarbete med flera andra delar av verksamheten såsom marknad, produktion och inköp.

Vem söker vi?

 
Vi söker en ödmjuk, engagerad och nyfiken person med hög teknisk kompetens, som vill utvecklas i det lilla företagets miljö och kultur. Du kommer att vara en nyckelperson och ha stor inverkan på vårt företags möjligheter. Det krävs därför att du är ansvarsfull, målfokuserad och driven, med stor vilja till ständig utveckling.
Du skall vara duktig på att samarbeta och ha en hög kommunikativ förmåga med vilja och förmåga att förmedla din specialistkunskap.

Vi tror att följande formella kvalifikationer krävs för att lyckas;

–         Civilingenjör eller högskoleingenjör.

–         Minst 5 års yrkeserfarenhet, gärna från tillverkande industri.

–         Erfarenhet av arbete i en miljö med höga kvalitetskrav.

–         CAD – erfarenhet.

–         Behärska svenska och engelska väl i tal och skrift.

———————————————————————————————————————————————————————————

För mer information kontakta konsult Staffan Melin på 070 689 46 24. Alla kontakter sker med hög diskretion och sekretess.

Välkommen med din ansökan snarast, men senast 2019-05-26, via länken nedan.

https://www.astraia.se/jobs/14-tekniskt-produktansvarig/